Schele aluminiu

1.Schele mobile

2.Constructii speciale si accesorii

Ceea ce nu se poate face cu o scara Krause se poate face cu o schela mobila Krause. Cu inaltimi de lucru pana la 14 m, gama de schele aluminiu profesionale Stabilo se imparte in  7 modele diferite , simple si duble , adica de 75cm sau 150 cm latime, cu lungimi ale podinei de la 2m pana la 3m, din jumate in jumate de metru. 
Gama semiprofesionala PROTEC, raspunde unor cerinte asemanatoare schelelor aluminiu profesionale, dar schelele sunt mai usoare si ajung, din metru in metru, pana la o inaltime de lucru de 12.3 m. Au lungimi ale podinei de 2m, iar latimea este de 65cm, sau 135 cm. Aceasta gama poate fi si pliabiala ; PROTEC XS. De asemenea exista si o varianta dubla, PROTEC XS-P. Tot la schelele semiprofesionale se incadreaza si schela CLIMTEC, foarte cautata din cauza structurii sale usoare din aluminiu, a inaltimii de lucru medii, pana la 7m , a dimensiunilor bune pentru spatii mici si a posibilitatii de utilizare de la casnic pana la industrial. Toate schelele din aluminiu enumerate suporta 200 kg./mp
In gama CORDA exista mai multe tipuri de schele usoare cu utilitate in interior, pana la 5 m, sau in  curte. Schelele mici pot fi utilizate pe suprafete plane, sau denivelate si pe trepte. Sunt inguste, cu platforme cu lungimea de 150cm. Exista si varianta dubla.